Friday, March 15, 2013

PRODUK PALING TERKINI DIPASARAN MUNA ASY SYIFA AND HERBS... IAITU RUMPAI LAUT ATAU KOLAGEN...DAPATKAN SEGERA .....


SABUN ASLI ” HOMEMADE ” GLYSERIN MUNA ASY SYIFA AND HERBS… APA ITU GLYSERIN ??
** GLYSERIN ADALAH BAHAN YANG TERHASIL DARIPADA KOMBINASI LYE ( SODIUM HYDROXIDE ) DAN LEMAK @ MINYAK SEWAKTU PROSES MEMBUAT SABUN. KOMBINASI BAHAN- BAHAN TERSEBUT ADALAH SESUATU YANG ASAS DALAM SETIAP PROSES PENGHASILAN DAN PEMBUATAN SABUN.
** GLYSERIN - PENTING SEBAGAI PELEMBAB, IA MEMERANGKAP PARTIKAL UDARA DENGAN MEMBENTUK SATU LAPISAN LEMBAPAN DIPERMUKAAN KULIT.
** KEBANYAKAN SABUN BAYI MEMPUNYAI KANDUNGAN GLISERIN YANG TINGGI BAGI MENGELAKKAN IRITASI DAN MEMBERIKAN KELEMBAPAN TAMBAHAN KEPADA KULIT BAYI YANG LEMBUT.
** OLEH SEBAB ITU SABUN YANG TERHASIL PERLU DISIMPAN DITEMPAT YANG KEDAP UDARA @ DIBALUT DENGAN PLASTIK LUTSINAR BAGI MENGELAK TERJADINYA PERPELUHAN DIPERMUKAAN SABUN ( TAPI SEKIRANYA IA BERLAKU JUGA , SABUN MASIH SELAMAT UNTUK DIGUNAKAN ).. SELAMAT MENCUBA....
:lol:

HAND MADE SOAP… APAKAH ITU SABUN HAND – MADE??
SABUN INI DIPROSES SECARA MANUAL DAN MENGAMBIL MASA YANG LAMA , UNTUK MENDAPATKAN HASIL YANG BERKUALITI BERBANDING SABUN YANG MENGGUNAKAN MESIN DAN BAHAN KEMIKAL . SABUN INI TIDAK MENGGUNAKAN SOAP CHIP DAN CLS ( AGEN BUIH ) KERANA SABUN INI MENGELUARKAN BUIH SECARA SEMULAJADI DARI GABUNGAN MINYAK KELAPA ( COOL PRESS ) DAN LEMAK SAWIT. BAHAN YANG DIGUNAKAN ADALAH DARI BAHAN YANG BERSIH DAN BERKUALITI SERTA TIADA LEMAK @ GELATIN HAIWAN .
SABUN INI MENGELUARKAN BUIH YANG LEMBUT DAN SELAMAT UTK DIGUNAKAN OLEH SEMUA JENIS KULIT DAN DITAMBAH DENGAN HERBA TERPILIH UNTUK MERAWAT KULIT YANG BERMASALAH . DIANTARA KANDUNGAN BAHAN ASAS SABUN HAND – MADE INI ADALAH MINYAK KELAPA ( COOL PRESS ) MINYAK CANOLA , MINYAK KELAPA SAWIT DAN MINYAK ZAITUN ( OLIVE OIL ). SABUN INI TIADA KESAN SAMPINGAN DAN SELAMAT DIGUNAKAN , SETIAP BAHAN YANG DIGUNAKAN ADALAH SUCI DAN HALAL DAN ANDA TIDAK PERLU RAGU – RAGU MENGGUNAKAN SABUN INI 

:-)
SABUN SCRUB EXZEMA MUNA ASY SYIFA.. RUMPAI LAUT + SUSU + MADU +MINYAK ZAITUN + HERBA + MINYAK HABATUS SAUDA . 100GM=RM 20 W.M/RM 25 E.M
SABUN SCRUB BADAN MUNA ASY SYIFA.. RUMPAI LAUT + SUSU + MADU + MINYAK ZAITUN + HERBA + OAT .100GM=RM 20 W.M/RM 25 E.M
* SABUN KECANTIKAN MUNA ASY SYIFA… RUMPAI LAUT + SUSU + MADU + MINYAK ZAITUN .100GM=RM 20 W.M/RM 25 E.M* SABUN SCRUB WAJAH MUNA ASY SYIFA.. RUMPAI LAUT + MADU + SUSU + MINYAK ZAITUN + HERBA +OAT .100GM RM 20W.M/RM 25 E.M


RUMPAI LAUT ATAUPUN KOLAGEN

APAKAH KOLAGEN RUMPAI LAUT???

Apa itu rumpai laut?
Sejenis tumbuhan herba yang tumbuh secara terapung di laut. Banyak terdapat di Semporna atau sabah kerana ia sebahagian daripada projek Kerajaan Malaysia.

Apa khasiat rumpai laut?
Untuk kecantikan kulit dan kesihatan dalaman, mengurangkan risiko penyakit-penyakit kronik kerana rumpai laut mempunyai banyak kandungan mineral yg diperlukan badan manusia.

Ada kesan sampingan tak?
Penternakan rumpai laut TIDAK menggunakan apa-apa baja atau racun kimia. Ia dibiarkan tumbuh sehinggga matang sebelum dipungut. Rumpai laut yg dipungut akan dijemur atau stim sehingga kering, kemudian dijual. Tiada apa2 campuran bahan kimia, perisa, pengawet atau perwarna tiruan. Tiada kesan sampingan.

Siapa boleh ambil rumpai laut ni?
Lelaki dan perempuan kecuali perempuan baru mengandung atau lepas bersalin dan kanak-kanak bawah 2 tahun. Bagi kanak-kanak bawah 10 tahun, hadkan pengambilan 1-2 sudu sehari sahaja.

Kenapa rumpai laut berubah warna dan ada kristal putih?
Kristal putih adalah garam laut. akan hilang apabila dicuci. Warna rumpai laut berubah berperingkat-peringkat tetapi jangan risau, khasiat tetap sama.

Beza rumpai laut ungu dengan kuning?
Rumpai laut ungu lebih banyak khasiat berbanding rumpai laut kuning kerana rumpai laut ungu diproses secara semulajadi. Rumpai laut kuning diproses secara stim menyebabkan khasiatnya sedikit berkurangan.

Rumpai laut ungu berbau?
Ada sedikit bau tetapi bau akan hilang selepas di cuci atau di rendam.

Berapa lama rumpai laut belum dimasak boleh bertahan?
Setahun lebih jika tidak bercampur dengan apa-apa bahan atau cecair.

Kalau kolagen siap di masak disimpan dalam peti ais sebulan, tahan tak?
Kolagen siap dimasak anti kulat. tidak rosak tetapi pastikan kolagen ini tidak bercampur dengan bahan makanan yang lain. Contohnya gunakan sudu yang bersih semasa scoop kolagen. Jika bercampur dengan makanan yang lain, kolagen akan rosak atau basi.

Kolagen rumpai laut yang siap dimasak kalau tak simpan dalam peti ais, tak per ke?
Mesti simpan disimpan di dalam peti ais. Kalau tidak kolagen rumpai laut akan basi atau rosak.

Bagaimana rasa rumpai laut?
Tawar dan sedikit hanyir. Untuk kurangkan hanyir, rendam dengan daun pandan atau masukkan sehelai daun pandan semasa memasak.

Assalammualaikum...
GRED AAA WARNA UNGU MERUPAKAN ANTARA PILIHAN UTAMA MASYARAKAT CINA SEJAK SEKIAN LAMANYA DALAM PENYEDIAAN JUADAH SEPERTI SUP.
IA MEMILIKI KANDUNGAN KHASIAT YANG AMAT TINGGI BERBANDING DENGAN RUMPAI GRED AA DAN A… IA TERLEBIH DAHULU DITERNAK DI NEGARA JEPUN SEBAGAI MAKANAN RUJI KAUM PENDUDUK DI SANA…..

TAHUKAH ANDA?

KHASIAT RUMPAI UNGU INI ADALAH SETANDING DENGAN ALGA SPIRULINA DAN CENDAWAN GANODERMA…. MEMILIKI KHASIAT SEPERTI SAYURAN BAYAM, KUBIS,TERUNG,ANGGUR…. PERSIS DENGAN PROTIN DAN KOLAGEN IKAN MERIN, WALIT, DAN SOYA…. MAKA…. SETIAP KEPERLUAN TUBUH BADAN KITA..BOLEH DIPENUHI OLEH TUMBUHAN INI…. AJAIB BUKAN…
WARNA MEMAMG MEMAINKAN PERANAN PENTING DALAM SESUATU PERKARA.

* WARNA CERAH BERMAKSUD KUALITI DAN JUMLAH GIZI BERADA PADA TAHAP SEDERHANA SERTA TINGGI KANDUNGAN AIR

* WARNA GELAP SEPERTI UNGU MEMILIKI POTENSI TINGGI DALAM DUNIA PERUBATAN DAN KOSMETIK. MELANIN WARNANYA DISELAPUTI SEJUMLAH BESAR PROTIN, VITAMIN DAN ZAT GALIAN YANG AMAT TINGGI SERTA KANDUNGAI AIR YANG BESAR.
KAJIAN TERPERINCI YANG TELAH DIJALANKAN OLEH BANYAK PIHAK MENUNJUKKAN BAHAWA SAYUR SAYURAN YANG MEMPUNYAI WARNA TERANG SEPERTI JINGGA DAN UNGU ~ KUBIS UNGU, TERUNG, ANGGUR, BAWANG. TURNIP, KELADI DSB.. MEMILIKI KANDUNGAN VITAMIN DAN ZAT GALIAN LEBIH TINGGI DARIPADA SAYUR SAYURAN BERWARNA HIJAU DAN PUTIH….

MEMILIKI KUASA ANTI PENUAAN DAN ANTIOKSIDA TERTINGGI DARIPADA SEMUA JENIS SAYURAN BERWARNA UNGU LAIN…

Berminat untuk membeli Kolagen Rumpai Laut?

HARGA BAGI SETIAP 100GRAM:
RM 25 BAGI KOLAGEN WARNA KUNING
RM 28 BAGI KOLAGEN WARNA UNGU(AAA)

UNTUK PENGHANTARAN POS LAJU SILA TAMBAH RM 5...

KAMI JUGA MENYEDIAKAN PACKAGE IAITU BELI 2 SET KOLAGEN(TIDAK KIRA WARNA APA-APA PUN) UNTUK PENGHANTARAN POS ADALAH PERCUMA....TQTELEFON atau SMS ke MUNAASYSYIFA AND HERBS-019-2359314(SALIAH)

NOTE:SEMASA MENGORDER KOLAGEN INI SILA NYATA KAN KOLAGEN WARNA APAKAH YANG HENDAK DI ORDER....JIKA LAU TIDAK DINYATAKAN WARNA APA YANG DIKEHENDAKI...KAMI AKAN TERUS MENGANGGAP ANDA ORDER KOLAGEN YANG BERWARNA KUNING...TQ:)

No comments:

Post a Comment